Vlaanderen vanuit de lucht: Over ons

Vlaanderen vanuit de Lucht is een realisatie van Redactiebureau Palindroom, Sourbron Fotografie en
Paramount Helicopters. Begin 2007 hebben zij besloten de krachten te bundelen om nieuwe projecten rond luchtfotografie uit te werken.

De basis werd eind 2006 gelegd met de voorstelling van het zeventalig boek Limburg vanuit de Lucht.
Het boek liet verdeeld over 13 hoofdstukken Limburg in al zijn facetten zien. Het boek is te koop in de boekhandel, maar werd door een aantal vooraanstaande Limburgse bedrijven onder gepersonaliseerde vorm aangeboden als relatiegeschenk.


Het team van Vlaanderen vanuit de Lucht:
Sofia Selis, Tom Ector en Guy Stroobants (Paramount Helicopters),
Rik Neven (Palindroom) en Marc Sourbron (Sourbron Fotografie)

Tegelijkertijd met de voorstelling van het boek werd ook de website www.limburgvanuitdelucht.be gelanceerd. Op deze website kan men honderden foto’s van Limburg bekijken, kan men foto’s bestellen en kan men nieuwe locaties opgeven om te fotograferen vanuit de lucht. Het databestand zal voortdurend uitgebreid en geactualiseerd worden.

Het concept bleek bijzonder goed aan te slaan. Vandaar dat de drie partners besloten hebben om de krachten te bundelen om nieuwe projecten rond luchtfotografie uit te werken. Dat mondde uit in de websites www.vlaanderenvanuitdelucht.be en www.vlaamsearchitectuur.be die allebei in mei 2007 gelanceerd werden. De eerste website toont Vlaanderen in al zijn facetten, de andere website focust zich op Vlaamse architectuur.

Eind 2007 kwam het boek Vlaamse Architectuur vanuit de Lucht uit en is nog steeds te koop bij de betere boekhandel of rechtstreeks via deze site.

Doordat het team regelmatig de lucht in gaat voor het boek en de websites, kan het tegen scherpe prijzen luchtfoto’s aanbieden van locaties in heel Vlaanderen en België.


De tarieven vindt u hier.


Contactgegevens Vlaanderen vanuit de Lucht
Molenblookstraat 55
3690 Zutendaal
Telefoon: 013/323344 of 0477/638516
Fax: 011/960840
E-mail: info@vlaanderenvanuitdelucht.beWie is wie?

 • Redactiebureau Palindroom (Rik Neven)

  Redactiebureau Palindroom is de initiatiefnemer van dit project en neemt ook de redactie en coördinatie voor zijn rekening. Palindroom wil in de toekomst nog dergelijke boeken uitgeven en stelt zich ook graag ten dienste van bedrijven die een eigen boek, kalender of een andere publicatie willen uitbrengen.
  Daarnaast blijft Palindroom redactioneel werk leveren voor diverse bedrijven, magazines en internetsites waaronder Verstandig Bouwen, Bouwen aan Vlaanderen, www.livios.be en Decors.

  Website: www.palindroom.be


 • Sourbron Fotografie

  Alle foto’s in het boek en op de website zijn genomen door beroepsfotograaf Marc Sourbron. Met 20 jaar beroepservaring focust marc Sourbron zich behalve op luchtfotografie vooral op architectuurfotografie voor diverse bedrijven en magazines. Ook allerhande bedrijfsreportages en productfotografie in studio of op locatie behoren tot zijn takenpakket.

  Website: www.sourbronfotografie.be


 • Paramount Helicopters

  Paramount Helicopters uit Diest is een jong en dynamisch bedrijf onder leiding van Guy Stroobants die voor de administratie gesteund wordt door Marleen Swenters en Sofia Selis.
  Verder kan Guy Stroobants rekenen op een team van beroepspiloten, stuk voor stuk bijzonder ervaren en gedreven om elke opdracht met de nodige zorg uit te voeren.
  Voor de fotovluchten van www.vlaamsearchitectuur.be en www.vlaanderenvanuitdelucht.be wordt steevast een beroep gedaan op piloot Tom Ector.
  Paramount Helicopters richt zich zowel tot particulieren als tot bedrijven en biedt onder meer toeristentours, verrassingsvluchten, inspectievluchten (o.a. hoogspanningslijnen, pipelinecontrol), restaurantvluchten, foto- en filmwerk, luchtdopen, initiatievluchten, incentives en events aan. ,…enz.
  Flexibiliteit en service alsook een kwalitatieve opleiding tot helikopterpiloot is voor Paramount Helicopters een "must"!!

  Website: www.paramountheli.be