Burgemeesters vliegen over de drie mooiste Antwerpse dorpen

Op 29 april nam Vlaanderen vanuit de Lucht gedeputeerde Inga Verhaert , de burgemeesters van Kasterlee, Sint-Amands en Baarle Hertog en de pers mee de lucht in voor een vlucht boven de drie mooiste dorpen van Antwerpen.


Net als in Limburg en Vlaams-Brabant zette Vlaanderen vanuit de Lucht ook in Antwerpen zijn schouders onder een provinciaal persevenement in het kader van Het Mooiste Dorp. De burgervaders, de gedeputeerde en de pers werden ontvangen in het bijzonder sfeervolle kader van restaurant De Jachthoorn in Kontich.


Inga Verhaert benadrukte dat het toeristisch belang van mooie dorpen als Kasterlee, Sint-Amands en Baarle Hertog niet onderschat mag worden en wenste de burgemeesters veel succes in hun campagne. Nadien was het aan de burgemeesters Ward Kennes van Kasterlee, Jan Van Leuven van Baarle Hertog en Freddy Sarens van Sint-Amands om toe te lichten waarom hun dorp een plaats verdient in de finale.


Nadien mochten zowel de politici als de pers plaats nemen in een heli van Paramount Helicopters voor een vlucht boven deze drie dorpen. Opmerkelijk was zonder meer de ballonnenactie van de kinderen van Baarle Hertog. Op het moment dat de eerste heli passeerde lieten de kinderen van de lagere school honderden ballonnen de lucht in om de promotieactie voor hun dorp kracht bij te zetten. In het weekend van 3 en 4 mei worden de dorpen voorgesteld op Vlaanderen Vakantieland en vervolgens kan men tot woensdag 7 mei kiezen voor een van de drie dorpen.


De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 8 mei. Vanaf dan kan men zich ook inschrijven voor een helikoptervlucht boven het mooiste dorp van Antwerpen. Deze vluchten zullen plaats vinden op zondag 18 mei en kosten 50 euro per persoon.» Meer info


naar alle nieuwsartikels