Gezien op tv, gespot vanuit de lucht

Wie regelmatig kijkt of keek naar FC Nerds, Superhond of Stille Waters, zal deze foto’s wellicht herkennen. Stuk voor stuk plekken die dankzij een televisieprogramma gemeengoed geworden zijn.


Op de bovenste foto ziet u Kasteelhoeve De Kerckhem in Wijer bij Nieuwerkerken in de buurt van Sint-Truiden. Deze sfeervolle bed and breakfast die ook dienst doet als seminarie- en vergaderruimte vormt de volgende weken het decor van het VTM-programma Superhond. Het voetbalterrein op de tweede foto is Den Broebel in Onze Lieve Vrouw Lombeek, het dorp dat zopas bekroond werd tot mooiste dorp van Vlaams-Brabant. Het terrein is de thuishaven van Blauw-Wit Lombeek maar wordt deze dagen onveilig gemaakt door Johan Boskamp en FC Nerds van het gelijknamige VT4-programma.


Voor de twee laatste foto’s moeten we iets verder in het tv-verleden graven, meer bepaald naar de serie Stille Waters. Deze reeks werd voor het grootste deel opgenomen in Sint-Amands, één van de kandidaten voor het mooiste dorp van Antwerpen. De woning van de Vorlats (onderste foto) bevindt zich naast de Schelde in Bornem (Hingene) op enkele kilometers van Sint-Amands. Het pand staat bekend als De Notelaer. Het 200 jaar oude gebouw is het voormalige zomer- en jachtpaviljoen van de familie d'Ursel.


Sinds 1984 heeft Toerisme Vlaanderen hier een Scheldecentrum geïnstalleerd. Op het Notelaersdomein bevindt zich het Scheldemuseum, het natuurcentrum De Notedop, het bosleerpad en een literair dijkpad.


naar alle nieuwsartikels