De lucht in met de West-Vlaamse burgermoeders

Donderdag 15 mei weten we welk dorp verkozen wordt tot het mooiste dorp van West-Vlaanderen. Net als in de andere provincies nam Vlaanderen vanuit de Lucht bij wijze van voorproefje de burgemeesters en de pers mee de lucht in voor een vlucht boven de drie dorpen. Voor het eerst waren de vrouwen in de meerderheid.


Voor Stuivekenskerke was burgemeester Lies Laridon van de partij en de troeven van De Haan werden in de verf gezet door burgemeester Christine Beirens. Dieter Dewulf, directeur van Toerisme Brugge, nam het op voor Lissewege, deelgemeente van Brugge. Net als bij de vorige persconferenties was ook deze keer de pers goed vertegenwoordigd met journalisten van onder meer Focus TV, Radio 2, Nieuwsblad, De Krant van West-Vlaanderen en Het Laatste Nieuws.


De persconferentie vond plaats in de demonstratieruimte van Earth Explorer. Nadien volgde letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt en namen Tom Ector van Paramount Helicopters en Ludwig Louwagie van Helipromotions, partnerbedrijf van Paramount Helicopters, de burgemeesters en de journalisten mee de lucht in. Wanneer Stuivekenskerke wint, organiseert Vlaanderen vanuit de Lucht op zondag 25 mei een vlucht boven Stuivekenskerke en Diksmuide.


Deze vlucht kost 40 euro per persoon. Als De Haan of Lissewege wint, organiseren we één vlucht boven de twee dorpen vanuit De Haan. Deze vlucht zal 50 euro per persoon kosten.


naar alle nieuwsartikels