15 juni: Architectuurvluchten boven Antwerpen en Gent

De knapste architectuurprojecten van Gent en Antwerpen vanuit vogelperspectief aanschouwen? Het kan op 15 juni tijdens de Architectuurvluchten die Vlaanderen vanuit de Lucht organiseert samen met de Bond van Vlaamse Architecten en het Vlaams Architectuurinstituut (VAI).


Het evenement is een uitloper van de Dag van de Architectuur van 14 oktober 2007. Toen organiseerde Vlaanderen vanuit de Lucht/Vlaamsearchitectuur.be vluchten boven Oostende, Antwerpen, Leuven, Hasselt en Gent. De focus lag volledig op architectuur. Er werd een vlucht uitgestippeld boven de fotogeniekste architectuurprojecten. Elke deelnemer kreeg een infobundel met een luchtfoto en een woordje uitleg van de projecten die hij later vanuit de lucht te zien zou krijgen.


In het totaal maakten 213 mensen een vlucht mee. Om de mensen die te laat waren met inschrijven toch nog de kans te geven om een vlucht mee te maken, worden er opnieuw vluchten boven Antwerpen en Gent georganiseerd op zondag 15 juni. Iedereen kan deelnemen aan de vlucht, maar op voorhand inschrijven is verplicht.


Een vlucht kost 50 euro per persoon en duurt ongeveer 15 minuten. Leden van BVA betalen slechts 40 euro. Inschrijven kan online via onderstaande link.» Meer info


naar alle nieuwsartikels