De mooiste Oost-Vlaamse dorpen vanuit vogelperspectief

Wippelgem, deelgemeente van Evergem, was wel niet genomineerd als mooiste dorp, maar vormde hoe dan ook een schitterend kader voor de persconferentie die Vlaanderen vanuit de Lucht organiseerde in verband met de mooiste Oost-Vlaamse dorpen.


Vanuit het sfeerrijke Kasteel van Wippelgem nam Vlaanderen vanuit de Lucht gedeputeerde Eddy Couckuyt, de burgemeesters van Deurle, Bazel en Watervliet en de pers mee de lucht in voor een vlucht boven deze drie dorpen die nog in de running zijn voor de titel van het mooiste dorp van Oost-Vlaanderen en wie weet zelfs van Vlaanderen in zijn geheel.


Gedeputeerde Eddy Couckuyt maakt zich sterk dat het winnende Oost-Vlaamse dorp ook een grote kanshebber is om ook het mooiste dorp van Vlaanderen te worden. Antoine Denert benadrukte dat een dorp meer is dan alleen maar gebouwen en dat het naast het prachtige kasteel van Wissekerke vooral de ‘lieve mensen’ van Kruibeke zijn die Bazel zo uniek maken. Burgemeesters Annick Willems beklemtoonde het uitgestrekte natuurlijke karakter van Watervliet en haalde het sfeervolle plein het Stee aan als een van dé troeven van Watervliet.


Het bij het brede publiek bekendste dorp is zonder meer Deurle, deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Met zijn unieke Leie-meanders, zijn pittoreske hoofdstraat en zijn gerenommeerde restaurants krijgt Deurle volgens burgemeester Freddy Vanmassenhove sowieso al veel toeristen over de vloer, maar toch zou het dorp maar wat graag de titel van mooiste dorp achter zijn naam schrijven.


Welk dorp het uiteindelijk haalt weten we op 22 mei. Voorlopig heeft Deurle de leiding genomen. Het winnend dorp neemt het de week nadien op tegen de andere finalisten.» Meer info


naar alle nieuwsartikels