Architectuurvluchten boven Antwerpen en Gent

De knapste architectuurprojecten van Gent en Antwerpen vanuit vogelperspectief aanschouwen? Het kan op 15 juni tijdens de Architectuurvluchten die Vlaanderen vanuit de Lucht organiseert samen met de Bond van Vlaamse Architecten en het Vlaams Architectuurinstituut (VAI).


Zowel Gent als Antwerpen hebben zich de jongste jaren enorm geprofileerd als steden die vernieuwende architectuur hoog in het vaandel dragen. Voor Antwerpen zijn het nieuwe gerechtsgebouw, de vernieuwde Silvertoptorens, de Koninklijke Entrepot, het Felixarchief en tal van andere projecten op het Eilandje en de Scheldekaaien daar mooie voorbeelden van. Gent heeft zich op architectonisch vlak onder meer verrijkt met het Hollainhof, het nieuwe gerechtsgebouw, het heraangelegde Sint-Pietersplein en diverse nieuwe onderwijsgebouwen.


Op 15 juni kan je al deze en nog veel meer interessante projecten ook vanuit de lucht bekijken waardoor je een duidelijk zicht krijgt op het volumespel en de inplanting van deze gebouwen in hun omgeving. Voor 50 euro (40 euro voor BVA-leden) kan je op de site www.vlaanderenvanuitdelucht.be een vlucht boeken langsheen de markantste architectuurprojecten van deze twee steden. Vlaanderen vanuit de lucht heeft deze vluchten al eerder georganiseerd tijdens de dag van de architectuur van oktober 2007.


Omdat de vluchten boven Gent en Antwerpen toen volledig uitverkocht waren, doet Vlaanderen vanuit de Lucht samen met Bond van Vlaamse Architecten en het Vlaams Architectuurinstituut dit evenement nog eens over. Niet te lang meer wachten met inschrijven. In Gent zijn er nog slechts 9 plaatsen vrij, in Antwerpen 12.» Meer info


naar alle nieuwsartikels