Oude zeilschepen en hoge pylonen in Oostende

Oostende is vanuit de lucht sowieso al een van de meest fotogenieke plaatsen van Vlaanderen. De jongste weken kreeg de Koningin der Badsteden er nog enkele markante eyecatchers bij met de klassieke zeilboten van het evenement Oostende voor Anker en zeker met de bouw van de betonnen sokkels voor het windmolenpark op de Thorntonbank.


Oostende voor Anker is het grootste jaarlijkse maritieme festival voor de authentieke scheepvaart en de Noordzee waarbij klassieke zeilschepen, werkschepen, overheidsschepen, stoomschepen en alle soorten motorjachten die ten minste 40 jaar oud zijn of nagebouwd zijn volgens authentieke plannen aanmeren in de dokken van Oostende.


Ook dit jaar was het evenement een toeristische voltreffer voor de stad Oostende. Het lokte maar liefst 250.000 bezoekers naar de badstad. Die bezoekers konden zich ook vergapen aan de reusachtige sokkels voor de turbines op het windmolenpark op de Thorntonbank. De enorme sokkels worden gemaakt op de site Halve Maan op de oosteroever in Oostende. Enkele weken geleden lokte het transport van de eerste betonnen sokkel duizenden bezoekers naar de badstad en ook tijdens de Openwervendag was deze site een van de meest bezochte werven in Vlaanderen.


Op de onderste foto zie je de sokkel die opgefleurd werd door een tekening van Kamagurka. Het stelt de edelman Don Quichot de la Mancha. Dit legendarisch personage van Cervantes is vooral bekend voor zijn gevecht tegen de windmolens. Kamagurka zette voor dit kunstwerk de ridder op een vis.


Via onderstaande link kan je nog meer luchtfoto's van Oostende voor Anker bekijken op de Oostende-blog van Nieuwsblad-journalist Dominique Jauquet.» Meer info


naar alle nieuwsartikels