Oud-Rekem is het mooiste dorp van Vlaanderen

Oud-Rekem mag zich voortaan het mooiste dorp van Vlaanderen noemen. Vlaanderen vanuit de Lucht was er bij tijdens de viering en keek – letterlijk - neer op de feestvierende menigte.


Rekem had vijf weken eerder al Gors-Opleeuw en Kanne, de twee andere Limburgse halve finalisten van Het mooiste Dorp, achter zich gelaten en kon ook tijdens de finale op de grootste aanhang rekenen. De andere finalisten waren De Haan, Deurle, Kasterlee en Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek.


De viering in Oud-Rekem vormde het orgelpunt voor een evenement dat eigenlijk al meer dan een jaar geleden begon. Een professionele jury stelde toen een longlist samen van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen. later werd dit beperkt tot een lijst van 15 en vanaf eind april was het aan het publiek om via sms en internet de winnaar te bepalen.


Als ondersteunende partner van organisator Toerisme Vlaanderen, liet ook Vlaanderen vanuit de Lucht zich niet onbetuigd bij het uitwerken van dit evenement. Vlaanderen vanuit de Lucht nam luchtfoto’s van alle 15 genomineerde dorpen. Deze waren zowel te zien op onze eigen site (zie onderstaande link) als op de site van Het Mooiste Dorp. Verder organiseerde Vlaanderen vanuit de Lucht in elke provincie een regionaal persmoment waarbij het zowel de burgemeesters als de pers en in drie provincies ook de gedeputeerde voor Toerisme mee de lucht in nam voor een vlucht boven de drie dorpen.


In totaal nam Vlaanderen vanuit de Lucht tijdens vijf opeenvolgende weken dertien burgemeesters, twee schepenen, drie gedeputeerden, vijf cameramannen en zeventien andere journalisten mee de lucht in. Ten slotte organiseerde Vlaanderen vanuit de Lucht ook dorpsvluchten boven de dorpen die doorstootten naar de finale waarbij iedereen de kans kreeg om ook vanuit de lucht deze dorpen te bewonderen.» Meer info


naar alle nieuwsartikels