De keuze van Steve Stevaert, Herman Reynders en Jef Gabriels

Limburg vanuit de Lucht vroeg aan enkele bekende Limburgers welke luchtfoto hen het meest aanspreekt. Vaak geeft jeugdsentiment de doorslag bij de keuze. Zo ook voor gouverneur Steve Stevaert die de spits mag afbijten in deze rubriek.


De keuze van Steve Stevaert: Alden Biesen in Rijkhoven


'In mijn jonge jaren - toen het gebouw nog vervallen was - bleek het een 'ideale' plek om te spelen en avontuurlijk te ravotten. De 'omgeving' prikkelde niet alleen de fantasie van elk jongenshart maar zorgde ook voor een intense spanning die elke vergelijking met de fantastische decors van Indiana Jones met gemak kon doorstaan. Vandaag in het gerestaureerde pand, kan ik mijn hart opnieuw ophalen. Het Apostelenhuis werd een prachtig café, opnieuw een 'ideale' plek om op het mooie terras te genieten van alle lekkers wat onze provincie te bieden heeft.'


Ook de burgemeesters van Hasselt en Genk wilden graag wat tijd vrij maken om op zoek te gaan naar hun favoriete foto. Uiteraard blijven ze met hun keuze in eigen stad.


De keuze van Herman Reynders: de abdij van Herkenrode


'In de eerste plaats kies ik voor deze foto vanwege de rust die de Herkenrode-site in zich draagt. De abdij en haar omgeving vormen een aangenaam contrast met het dynamische, soms hectische van een stad. Heel wat mensen vinden er ontspanning, stilte en geluk. Het is ook een ideale plek om een frisse neus te halen en in één weg wat van de broodnodige lichaamsbeweging op te doen. Daarnaast is de Kruidentuin, naast de Japanse Tuin, de tweede grote publiekstuin die de stad Hasselt rijk is.


Opgezet als wandeltuin, ontdekkingstuin en botanische verzameling, kan deze groene oase op heel wat bijval rekenen van de bezoekers. Het is dan ook een goede zaak dat deze waardevolle historische site op de aandacht en de middelen kan rekenen die ze verdient. Om zo op termijn uit te groeien tot een nieuwe toeristische pool voor de regio.


'De keuze van Jef Gabriels: het stadsplein van Genk


 'Ik koos (uiteraard) voor een foto uit Genk, nl. het stadsplein in opbouw. Waarom? Omdat deze foto de ruimte toont die er in Genk is, maar ook de kracht die van Genk uit gaat. Het is bovendien een momentopname in de uitbouw van een bruisend stadscentrum. Déze foto kan je nooit meer opnieuw maken en ééns - en dat zal niet meer zo heel lang duren - zal deze werf een van de gezelligste plekken van Limburg zijn.'


naar alle nieuwsartikels