Veel zon en volk tijdens persbijeenkomst op Aero Kiewit

Om de pers te laten kennismaken met het programma van de werfvluchten en de Openwervendag van 10 mei organiseerden Vlaanderen vanuit de Lucht en Confederatie Bouw Limburg een persbijeenkomst op het terras van het vliegveld Aero Kiewit met als uitsmijter een werfvlucht in avant-première.


Tom Vandeput, communicatieverantwoordelijke van Confederatie Bouw Limburg en drijvende kracht achter het Limburgse programma van de Openwervendag nam de inleiding en de toelichting over het algemene programma voor zijn rekening


Nadien ging Rik Neven namens Vlaanderen vanuit de Lucht dieper in op de werfvluchten.


Derde spreker was Jean Vandeputte, gedelegeerd bestuurder van het autonoom Gemeentebedrijf AGB Stadsontwikkeling Hasselt dat als bouwheer fungeert van de twee grootste Hasseltse werven die ook de publiekstrekkers zullen worden op de Openwervendag: het nieuwe V-vormige gebouw van Cegeka en het provinciebestuur aan Kinepolis en het nieuwe gerechtsgebouw aan het station van Hasselt. Jean Vandeputte legde uit hoe het door de initiatieven van het Autonoom Gemeentebedrijf mogelijk werd dat dergelijke belangrijke bouwprojecten versneld van start konden gaan zonder tijdrovende overdreven administratieve formaliteiten.


Als afsluiter kregen de perslui een broodjeslunch aangeboden met als kers op de taart een werfvlucht in avant-première. Uiteraard waren er heel wat journalisten die dit niet wilden missen waardoor een mooie opkomst gegarandeerd was. Zelfs een journaalploeg van VRT tekende present om op 10 mei dieper in te gaan op de werfvluchten.


Het verslag dat radio 2 maakte van deze persbijeenkomst kan je hier beluisteren.


naar alle nieuwsartikels