Twee persvoorstellingen op één week tijd

Mei 2007 was een drukke maand voor het team van Vlaanderen vanuit de Lucht. Op 22 mei was er de persvoorstelling van www.vlaamsearchitectuur.be in het sfeervolle kader van Orshof en drie dagen later mocht de architectuur- en bouwpers in Millennium Golf


in Beringen in primeur kennismaken met de website www.vlaamsearchitectuur.be. Derde keer goede keer. Bij de persvoorstelling van het boek en de website van Limburg vanuit de Lucht in Orshof op 5 december vorig jaar was het de bedoeling om de pers en de participanten mee de lucht in te nemen, maar het stormweer besliste er anders over. Uitstel, geen afstel, luidde het toen. 8 mei zou de herkansing worden, maar ook toen staken de weergoden stokken in de wielen zodat alles noodgedwongen weer eens werd uitgesteld naar 22 mei. Toen lukte het wel. Een ideale gelegenheid om de toen gloednieuwe website Vlaanderen vanuit de Lucht voor te stellen.


Na de persvoorstelling volgde een aangename receptie in de tuin van Orshof en zette de piloten van Paramount Helicopters hun beste beentjes voor om alle aanwezigen een onvergetelijke vliegervaring te bezorgen. Ook drie dagen later bij de voorstelling van Vlaamse architectuur.be vormde een helikoptervlucht de kers op de taart voor de bouw- en architectuurpers. Niet zo maar een helikoptervlucht maar wel een architectuurvlucht boven een aantal recente markante architectonische realisaties in Limburg (Research Campus, mijnsite Heusden-Zolder, Vlaams Huis,…).


De tocht werd vakkundig uitgestippeld door Jo Berben van a2o Architecten. Zijn collega Jan Bloemen gaf tijdens een boeiende uiteenzetting een woordje uitleg bij alle locaties die de journalisten even later vanuit de lucht zouden kunnen aanschouwen. Nieuws viel er alleszins voldoende te rapen op deze persbijeenkomst. Na de voorstelling van de nieuwe website www.vlaamsearchitectuur.be lichtten Moira Lens en Wim Desloovere namens beursorganisator easyFairs de bouwpers in over twee nieuwe initiatieven van easyFairs: de IPB-Challenge, een architectuurwedstrijd voor industriële gebouwen en Buildings of Brussels , een nieuwe vakbeurs rond renovatie, management en services van residentiële en commerciële gebouwen.


Deze beurs zal op 28 en 29 mei 2008 plaatsvinden in Tour & Taxis in Brussel. Niet alleen de architectuurvlucht, maar zeker ook de golfinitiatie van Ivan Smeyers en de sfeervolle locatie vielen bijzonder goed in de smaak bij de bouwjournalisten. Millennium Golf in Beringen is met zijn bloemvormig clubhuis en zijn ligging naast de Paalse Plas zonder twijfel een van de mooiste golfterreinen van Vlaanderen, zeker vanuit de Lucht. Voeg daar nog de lekkere hapjes en drankjes van gastheer Ludo Caberg aan toe en de dag kon niet stuk voor de aanwezige bouwjournalisten.


naar alle nieuwsartikels