Vlaanderen vanuit de lucht als voorfilm van Viewmaster '07

Met Viewmaster mag Gent een nieuwe publiekstrekker aan zijn rijk gevulde cultuuragenda toevoegen. Viewmaster '07 vertoont elke vrijdagavond in juli en augustus een gratis openluchtcinema onder de Gentse Boekentoren.


Met een bomvolle vertoning op de eerste vrijdag van juli, was het meteen duidelijk dat dit initiatief een schot in de roos was voor Gent. Iedere vrijdagavond smijt de Boekentoren vanaf 21 uur haar deuren open en kunnen de Gentenaars en de vele toeristen genieten van een drankje, dj-set en een gratis filmprojectie op een unieke locatie.


Het publiek krijgt niet alleen een mooie film vertoond, maar kan ook de pracht van zijn eigen stad aanschouwen. Speciaal voor dit project stelde Vlaanderen vanuit de Lucht een slideshow samen van zijn Gentse luchtfoto's die bij wijze van voorfilm getoond wordt. VIEWMASTER 07 is geen eendagsvlieg. Dit project wil vanaf 2007 iedere Gentse zomer opvullen met verrassende projecties op bijzondere locaties. Dit jaar kozen de organisatoren voor de Boekentoren.


De projectie gebeurt op de binnenplaats van de Universiteitsbibliotheek met uitzicht op de toren. De binnenplaats werd totnogtoe nooit gebruikt voor publieke evenementen. De locatie zelf vormt de rode draad tussen alle projecties. 9 viewmasters, mensen die allemaal op een andere manier bij het gegeven ‘film’ betrokken zijn (actrice, regisseur, journalist, docent, …) geven door middel van hun filmkeuze een interpretatie van het thema: ‘TOREN-TOUR-TOWER-TURM’. Door de diversiteit van de programmatoren wordt getracht een breed en verrassend filmaanbod voor te stellen.


Elke filmvoorstelling wordt ook van commentaar voorzien door de programmator in kwestie.» Meer info


naar alle nieuwsartikels