Architectuurvluchten boven vijf Vlaamse steden

Tot en met zondag 30 september kan je een helikopterzitje reserveren voor een vlucht boven Hasselt, Gent, Oostende, Leuven of Antwerpen op 14 oktober, de Dag van de Architectuur.


De vluchten die ongeveer een kwartier duren nemen je mee boven de markantste architectuurprojecten van de betrokken steden. Zeker voor architectuurliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Voor grote bouwprojecten zoals het Antwerpse en Gentse gerechtsgebouw, de Leuvense Philipssite, het Vlaams Huis in Hasselt of het Militair Hospitaal in Oostende om er maar enkele te noemen, kan je onmogelijk vanop de grond het volumespel bevatten.


Vanuit de lucht is dat wel mogelijk en manifesteren de projecten zich als levensechte maquettes. Elke deelnemer krijgt een infobundel ter beschikking met een luchtfoto en een woordje uitleg over alle projecten die hij of zij vanuit de lucht te zien krijgt. De vluchten worden aangeboden aan 40 euro per persoon. Een gunsttarief. Na de Dag van de Architectuur varieert de prijs van een vlucht van 70 tot 90 euro per persoon in functie van de locatie. Inschrijven voor deze vluchten kan tot en met 30 september op de site van de Dag van de Architectuur. Best niet meer te lang wachten want 4 dagen voor de laatste inschrijfdag stond de teller al op 160 vluchten.


Op dezelfde site kan je tot en met 7 oktober deelnemen aan een wedstrijd waarbij VAI en Vlaamsearchitectuur.be per stad een architectuurvlucht voor drie personen weggeven. Programma Bij het uitstippelen van de vluchten hebben we ons gefocust op recente architectuurprojecten die fotogeniek zijn vanuit de lucht en dat zijn er heel wat voor deze vijf steden.


Een greep uit het aanbod:


Antwerpen: het Gerechtsgebouw, de Scheldekaaien met de Bank van Breda,de Koninklijke Entrepot, het Felixpakhuis, de Silvertoptorens, SD Worx, de Veldekens, de Koninklijke Entrepot, Landingsplaats: vliegveld van Hoevenen, Bunderdijk


Gent: het gerechtsgebouw, het vernieuwde Sint-Pietersplein, de biotechnologische site van Zwijnaarde, campus Kattenberg, Hollainhof, Landingsplaats: Terrein achter Bayer Bio Science, Technologiepark Zwijnaarde


Hasselt: het Vlaams Huis, de Research Campus, Aminolabs, Herkenrodeabdij, de gevangenis, het TT-center, de stationssite, de werken aan de Kanaalkom, Blue Lofts, Ekkelgarden,… Landingsplaats: bedrijfsterrein van Group Machiels, Ekkelgaarden 16.


Leuven: de Philipssite, het station, het provinciehuis, Telindus in Haasrode,de campusbibliotheek, Inbev, Gasthuisberg, sociale woningen Heuvelhof (L.U.S.T. Architecten) en Heideberg (BOB 361) in Kessel-lo,… Landingsplaats: De helihaven van Restaurant Lassaut, Kortrijksebaan 75, Holsbeek.


Oostende: het Kursaal, het project aan het militair hospitaal, Fort Napoleon, Kinepolis, de Sleuterarena, het Staf Versluyscentrum en het Duinenplein in Bredene, het nieuwe Zeepreventorium van De Haan,… Landingsplaats: het voetbalveld nabij Fort Napoleon, Vuurtorenweg.


naar alle nieuwsartikels