15 meter hoge drollen gespot

Een drol leent zich doorgaans niet voor een luchtfoto, maar de meer dan 15 meter hoge shit pile van de Amerikaanse kunstenaar Paul McCarthy vormt een indrukwekkende uitzondering op deze regel.


Ook de 24,20 meter hoge kabouter met dildo en de 17 meter hoge roze varkentjes zijn bijzonder fotogeniek vanuit de lucht. Zonder meer het bizarste tafereel dat we ooit vanuit de lucht hebben kunnen aanschouwen. De opblaasbare sculpturen maken deel uit van de tentoonstelling Air Borne die je tot 28 oktober kan gaan bekijken in het Middelheimpark.


Voor het eerst toont deze opmerkelijke Amerikaanse kunstenaar een grote groep monumentale opblaasbare sculpturen in open lucht. Naast vier bestaande werken, creëerde hij speciaal voor deze gelegenheid vijf nieuwe sculpturen.


De werken staan verspreid over het ganse museum; zowel op Middelheim-hoog als op Middelheim­laag. Nuttig om weten: deelnemers aan de architectuurvlucht boven Antwerpen zullen deze sculpturen ook vanuit de lucht kunnen aanschouwen. Bron: www.kunstbus.nl


naar alle nieuwsartikels