De 15 mooiste dorpen vanuit de Lucht

De strijd om het mooiste dorp van Vlaanderen is volop losgebarsten. Vlaanderen vanuit de Lucht maakte in samenwerking met Toerisme Vlaanderen luchtfoto's van de vijftien genomineerde dorpen en gaat dorpsvluchten organiseren boven de 5 dorpen die doorstoten naar de finale.


Voor de verkiezing van het mooiste dorp gaat Toerisme Vlaanderen niet over één nacht ijs. In 2007 stelde een panel van regionale experts een longlist van 122 pittoreske dorpen samen. Daaruit selecteerde een vakjury 50 dorpen, 10 per provincie.


Op basis van publieksstemmen en het oordeel van de jury werd die lijst uitgedund tot 15 dorpen die het tegen elkaar opnemen. De 15 overgebleven dorpen zijn: Rekem, Gors-Opleeuw en Kanne voor Limburg, Sint-Amands, Baarle-Hertog en Kasterlee voor Antwerpen, Hakendover, Gaasbeek en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek voor Vlaams-Brabant, Deurle, Watervliet en Bornem voor Oost-Vlaanderen en Lissewege, De Haan en Stuivekenskerke voor West-Vlaanderen.


Vanaf 19 april wordt er in eerste instantie één dorp per provincie verkozen. De dorpen zullen uitvoerig voorgesteld worden in Het Nieuwsblad, bij de Madammen op Radio 2 en Vlaanderen Vakantieland en vervolgens is het aan het publiek om één dorp naar de finale te stemmen. Tussen 24 en 28 mei zullen de 5 overblijvende dorpen met elkaar wedijveren en op 29 mei volgt de climax met de verkiezing van het allermooiste dorp van Vlaanderen.


Vlaanderen vanuit de Lucht trok er tijdens de weinige zonnige dagen van maart op uit om alle 15 dorpen vanuit de lucht te fotograferen. Bovendien zal Vlaanderen vanuit de Lucht ook helikoptervluchten organiseren boven de mooiste dorpen van elke provincie. Voor 50 euro per persoon krijgt ieder de kans om de 5 mooiste dorpen van Vlaanderen vanuit vogelperspectief te bewonderen. Vooraf inschrijven is verplicht.


Voor Limburg lopen de inschrijvingen van donderdag 24 tot en met zondag 27 april. Het programma: Zondag 4 mei: dorpsvluchten boven het Mooiste dorp van Limburg Zondag 11 mei: dorpsvluchten boven het Mooiste dorp van Vlaams-Brabant Zondag 18 mei: dorpsvluchten boven het Mooiste dorp van Antwerpen Zondag 25 mei: dorpsvluchten boven het Mooiste dorp van West-Vlaanderen en het Mooiste dorp van Oost-Vlaanderen.» Meer info


naar alle nieuwsartikels