Reclamedaken

Partners gezocht
In 2009 gaat Vlaanderen vanuit de Lucht het concept van de reclamedaken verder commercialiseren.
Hiervoor wil het graag samenwerken met een verffabrikant en een aannemer in schilderwerken.
Een interessante partnership die de kwaliteit van de dakverf en de knowhow van de aannemer letterlijk en figuurlijk in de verf zal plaatsen.

Vroeger waren bedrijfsdaken onzichtbare zwarte vlakken. Nu Google Earth en Google Maps steeds populairder worden en steeds scherpere beelden opleveren, worden daken ideale reclamedragers om met een kleine investeringskost een langdurige visibiliteit te creëren.

Drisag
Living tomorrow

 1. Wat is een reclamedak?

 2. Waarom een reclamedak?

 3. Voor wie is een reclamedak dubbel interessant?

 4. Hoe een reclamedak aanbrengen?

 5. Ook mogelijk voor parkings?

 6. Prijzen?

 7. Hebt u al een reclamedak?

 8. Het team achter www.reclamedak.be

 9. Meer info?

Wat is een reclamedak? Een reclamedak is meer dan een logo of een commerciële boodschap die op het dak wordt aangebracht. Daar begint het mee, maar daar stopt het zeker niet. De luchtfoto’s van Google mogen dan wel erg populair geworden zijn, de kans dat iemand per toeval een reclamedak ontdekt, is vrij gering.
Tenzij het dak op andere manieren in the picture geplaatst wordt en dat is net de bedoeling van www.reclamedak.be

Op deze site tonen we alle reclamedaken in België, aan de hand van een professionele luchtfoto en een link naar de website van het bedrijf in kwestie.
Vlaanderen vanuit de Lucht biedt voor zijn reclamedaken dus een totaalpakket aan: het aanbrengen van het logo, een luchtfoto, visibiliteit op de website en eventueel een helikoptervlucht boven het dak.

Waarom een reclamedak
 • Lage kosten, lange visibiliteit
 • Na verloop van tijd Zichtbaar op alle websites met satellietbeelden (Google Earth, Google Maps,…)
 • Visibiliteit op www.vlaanderenvanuitdelucht.be met link naar uw site
 • Zichtbaar vanuit helikopter of vliegtuig
 • Gratis benutting van een anders nutteloze ruimte
 • Originele en unieke manier om uw bedrijf in de kijker te plaatsen
 • Totaalpakket: aanbrengen logo, luchtfoto, visibiliteit, helikoptervlucht
Voor wie is een reclamedak dubbel interessant? Een reclamedak is interessant voor elk bedrijf met een voldoende groot plat dak, maar bepaalde bedrijven kunnen rekenen op extra visibiliteit of andere voordelen:
 • Bedrijven in de buurt van vliegvelden
 • Bedrijven in een regio die regelmatig of voor één specifiek media-event gefilmd wordt vanuit de lucht gefilmd door tv-ploegen (vb. gebouwen langs het traject van de Ronde van Vlaanderen of een andere wielerkoers)
 • Bedrijven omgeven door hogere kantoor- of woongebouwen
 • Bedrijven met meerdere vestigingen: wanneer één bedrijf meerdere keren dezelfde reclame laat aanbrengen op verschillende daken, zal de kost per dak veel lager zijn.
Hoe een reclamedak aanbrengen? Een reclamedak kan men op verschillende manieren aanbrengen:
 • geverfd
 • een zeildoek opgespannen in een metalen frame
 • een folie die op het dak gekleefd wordt
 • een samenstelling van stukken dakdichtingsbanen in verschillende kleuren
Welke de beste methode is, valt onmogelijk te zeggen. Vlaanderen vanuit de Lucht komt ter plaatse de toestand bekijken en maakt op basis daarvan een prijsofferte voor de verschillende mogelijkheden die hiervoor in aanmerking komen. U kan ook perfect uw logo of uw boodschap zelf aanbrengen.
In dat geval rekent Vlaanderen vanuit de Lucht enkel een forfaitaire prijs aan voor de luchtfoto en voor de publicatie van de foto op de site.

Ook mogelijk voor parkings Elk oppervlak waarop je een commerciële boodschap kan aanbrengen die zichtbaar is vanuit de lucht, komt in aanmerking voor een reclamedak. Dat geldt in eerste instantie voor platte daken, maar het principe is evenzeer toepasbaar voor parkings, tuinen, zwembaden,…

Prijzen? De prijs voor het aanbrengen van het reclamedak, wordt geval er geval berekend. Uiteraard valt die kost weg als dit zelf doet. Voor de extra services die deel uitmaken van het totaalpakket, biedt www.reclamedak.be u tot en met eind januari 2009 volgende scherpe lanceringsprijs aan: Standaardpakket: € 500 (excl. btw) Inclusief:
 • Professionele luchtfoto’s van zowel het bedrijfsgebouw als van het reclamedak (digitale bestanden in hoge resolutie)
 • Uitvergrote luchtfoto van het reclamedak op canvasdoek (formaat 90 x 60 cm)
 • Opname van de foto van het reclamedak op www.vlaanderenvanuitdelucht.be en op www.reclamedak.be met doorlink naar uw website
 • Artikel over het reclamedak op het nieuwsluik en in de newsletter van www.vlaanderenvanuitdelucht.be
Mogelijke supplementen:
 • Helikoptervluchten boven het reclamedak
 • Aanbrengen van het reclamedak
Hebt u al een reclamedak? Hebt u eerder al uw logo of bedrijfsnaam op uw dak aangebracht en zou u hiermee ook op www.reclamedak.be willen komen? Contacteer ons gerust om te zien wat mogelijk is.

Het team achter www.reclamedak.be www.reclamedak.be is een initiatief van Vlaanderen vanuit de Lucht, een samenwerkingsverband tussen Paramount Helicopters, Sourbron Fotografie en Redactiebureau Palindroom.
Na www.limburgvanuitdelucht.be, www.vlaanderenvanuitdelucht.be en www.vlaamsearchitectuur.be, is www.reclamedak.be de vierde website van Vlaanderen vanuit de Lucht.

Vlaanderen vanuit de Lucht heeft ook drie boeken uitgebracht: Limburg vanuit de Lucht (2006), Vlaamse Architectuur vanuit de Lucht (2007) en Vlaanderen vanuit de Lucht (2008). Deze boeken zijn te koop in de boekhandel, maar kan u ook rechtstreeks bestellen bij Vlaanderen vanuit de Lucht.

Meer info? info@vlaanderenvanuitdelucht.be of info@reclamedak.be
Tel: (0)13/32.33.44 of 0477/638.516

Drisag